IJSKOUD GEDUMPT

IJSKOUD GEDUMPT is het vervolg op IJSKOUD VERMOORD:

Fragment:

JP liep naar hem toe en Kate zag hoe hij bijna net zo wit werd als de sneeuw om hem heen, voordat hij in elkaar zakte. Ze snelde naar hem toe, maar zijn vader had hem al uit de sneeuw gevist en schudde hem letterlijk wakker. De twee andere agenten namen hem bij de arm en lieten hem op een van de scooters zitten. Hij was compleet in shock en reageerde niet op de agenten die hem toespraken. Kate keek naar het geraamte aan haar voeten, dat allesbehalve heel was. Het was duidelijk dat het hier al een lange tijd lag. Op enkele resten kledij na was het volledig schoon door het weer en de dieren. De botten lagen in een wirwar door elkaar op een hoopje, al leek de schedel vrijwel intact.
‘Ik weet wie dit is,’ zuchtte Armand, het kettinkje nog steeds omhooghoudend. Met een bedrukt gezicht keek hij naar zijn zoon, die zijn blik amper durfde te beantwoorden.
‘Wel, wie dat was,’ verbeterde hij zichzelf. Kate keek hem vragend aan, maar hij negeerde haar en deelde orders uit. Hij gebood de ene agent hen mee terug te nemen naar de woning. Armand zou samen met de andere agent, die overal foto’s van maakte, dokter Brull hier verder opwachten.
Armand mompelde wat Kate al de hele tijd dacht: ‘Dit kan toch niet waar zijn.’